Chi Nei Tsang (CNT) is een behandelvorm waar rechtstreeks op de (buik)organen wordt gewerkt. Letterlijk betekent het: “het bewerken van de energie van de organen”. CNT komt vanuit het taoïsme. De taoïsten maken geen onderscheid tussen lichaam en geest. Volgens hen worden emoties in de organen vastgehouden. De emoties die niet (goed) worden verwerkt kunnen resulteren in knopen, ook wel blokkades, in de buik. Ook kunnen deze blokkades elders in het lichaam klachten veroorzaken.

De oorzaak van blokkades wordt vaak gevormd door negatieve emoties. Andere oorzaken zijn overwerk, stress, een ongeluk, alcohol en drugs, operaties, toxines, slechte voeding en een slechte houding.

EMOTIES EN DE ORGANEN

– Wanneer het hart oververhit is dan krijgt men haatgevoelens, wordt gemeen en ongeduldig.
– Wanneer de longen zwak zijn dan wordt met treurig en depressief.
– Als de maag en de milt zwak en uit balans zijn, dan gaat men zich overal zorgen om maken.
– Als de energie van de nieren laag is dan wordt men bang.
– Als de lever uit balans is, dan wordt men gauw boos of heeft men een kort lontje.

Chi nei tsang
CNT is een krachtige, diepe én zachte behandeling die blokkades oplost door het masseren van het buikgebied en/of  de borstkas. Via deze directe benadering van de organen wordt een rechtstreekse confrontatie gecreëerd die jou emoties en overtuigingen aan het licht brengt. Je kunt hierdoor meer bewustzijn ervaren. CNT ontgift, brengt emotioneel evenwicht, versterkt je energie en wakkert het helend vermogen van het lichaam aan.


WANNEER CNT

– spijsverteringsproblemen zoals maagklachten, obstipatie, opgeblazen gevoel, prikkelbare darm en dergelijke.
– astma en andere longproblemen
– menstruatieproblemen, verminderde vruchtbaarheid en overgangsklachten
– slapeloosheid
– onverwerkte emoties
– meer bewustzijn van je lichaam
– ….
N.B. Geef het aan wanneer je een spiraaltje in de baarmoeder hebt.

BEHANDELING:

Wanneer ik met CNT behandel, combineer ik de behandeling vrijwel altijd met shiatsu-therapie. Vooraf stel ik dus op dezelfde manier een diagnose vanuit de Chinese geneeskunde.
De behandeling met CNT is op de blote buik. Vaak maak ik gebruik van wat olie. De navel zal worden gemasseerd en daarna zal ik op specifieke organen werken.

WANNEER GEEN CNT:
– kanker, MS, AIDS en andere ernstige ziekten