5 jarig jubileum

Januari, 2016

Nieuw jaar

Allereerst wil ik je een heel gelukkig en gezond nieuw jaar toewensen. Het nieuwe jaar is aangebroken en dit betekent dat mijn praktijk alweer 5 jaar bestaat. Wat een mijlpaal! Er is zo ontzettend veel veranderd in die 5 jaar. Ik begon met een praktijk aan huis terwijl ik nog bijna fulltime als diëtist in het ziekenhuis werkte. Inmiddels werk ik alleen nog maar in mijn praktijk. Ik ben ontzettend blij en dankbaar om dit werk te kunnen doen. Het geeft heel veel voldoening om holistisch (de mens al geheel te zien) te werken en het is geweldig wanneer een cliënt (soms grote) stappen vooruit gaat door de behandelingen.

 Dan heb ik nieuws wat betreft de locatie. Mijn praktijk gaat  verhuizen naar een nieuwe plaats. Ik ga samenwerken met  Maria Vermue van de praktijk Heel-Natuurlijk. Maria werkt net als  ik met verschillende therapievormen uit de Chinese Geneeskunde waaronder diverse massagevormen, kruidengeneeskunde en qi gong (een Oosterse bewegingsvorm). Daarnaast heeft zij haar eigen biologische groenten- en kruidentuin. Wij willen in het nieuwe jaar samen het thema voeding dan ook goed op de kaart zetten. Er zullen lezingen en workshops volgen waarin we onze kennis zullen bundelen.

De praktijk ligt in de polder tussen Goes en ’s Heer Arendskerke, op ongeveer 5 minuten autorijden vanaf het centrum van Goes. Het praktijkadres is:
De Perponcherpolderweg 4
4471 RX Wolphaartsdijk

Weekindeling:
Maandag: Wolphaartsdijk (vanaf 25-01)
Dinsdag, woensdag en donderdag: Vlissingen
Vrijdagmiddag: Wolphaartsdijk (vanaf 08-01)
N.B. Mijn laatste dag in Goes is woensdag 27 januari.

Praktijk

In mijn praktijk kun je terecht voor shiatsu-therapie, individueel voedingsadvies vanuit de 5 elementen en ontspanningsmassage. Wanneer je wilt weten voor welke klachten je voedingsadvies kunt krijgen, klik dan op onderstaande link.
http://www.shiatsubalance.nl/wanneer-shiatsu/voedingsadvies/

Wist je dat ik ook kinderen behandel met shiatsu-therapie? Je kunt denken aan klachten als eczeem, astma, bedplassen en nog veel meer. Klik op onderstaande link voor meer informatie over shiatsu bij kinderen.
https://shiatsubalance.nl/wanneer-shiatsu/shiatsu-bij-kinderen/

Recept

Omdat veel cliënten na een voedingsadvies om recepten vragen heb ik besloten om in elke nieuwsbrief een recept te zetten. Dit keer is het een recept met quinoa maar je zou dit ook met een ander graan kunnen maken.

Werking:
Quinoa is heel geschikt om Milt energie op te bouwen. Alle granen met een “neutrale” energie bouwen overigens energie op in het lichaam. Verder is het goed om in een maaltijd alle elementen te gebruiken.

Benodigdheden voor 2 porties:
150-175 gram quinoa                                                Aarde
1 blikje tonijn                                                             Water
1 ui                                                                            Aarde
1-2 teentjes knoflook                                                Metaal
1 gele paprika                                                           Aarde
2 rijpe tomaten                                                          Hout
200 gram spinazie                                                     Aarde
2 theelepels kappertjes                                             Hout
6 zwarte olijven (meer of minder naar smaak)           Water
2 eetlepels witte balsamico-azijn                                Hout
1-2 theelepels Italiaanse kruiden                               Vuur
Peper                                                                        Metaal
Zout                                                                          Water

Bereiding:
Maak de quinoa klaar volgens de verpakking. Laat de ui fruiten in wat olie. Voeg daarna de paprika en tomaten toe. Laat deze een tijdje zachtjes meebakken tot ze zachter zijn. Voeg daarna de spinazie toe en laat het slinken in de pan. Voeg nu de tonijn, fijn gesneden knoflook, kappertjes, in stukjes gesneden olijven, azijn en Italiaanse kruiden toe. Laat dit een tijdje zachtjes pruttelen. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Geniet van je maaltijd.

Graag tot ziens in mijn praktijk!

Warme groet,

Lisette Maranus