Gemberworkshop

September, 2015

Herfst

Nadat ik van een zonnige vakantie ben terug gekomen belandde ik meteen in de herfst in Nederland. Erg nat en het begint frisser te worden buiten. Het is dan ook belangrijk om onze energie en afweer goed te bewaken zodat we geen kou vatten. De herfst staat voor het element Metaal. De bladeren vallen en planten zijn uitgebloeid. De bladeren vormen weer compost voor de aarde. De aarde krijgt vervolgens in de winter weer rust zodat het in de lente weer volop voeding kan geven zodat alles kan groeien en bloeien.

Wanneer je meer wilt lezen over de 5 elementen dan verwijs ik je naar mijn website. Ik heb deze week een uitgebreid artikel online gezet waarin uiteraard ook de geadviseerde voeding beschreven is die bij het element hoort. Klik op de volgende link voor het artikel: https://shiatsubalance.nl/5-elementen/

Er staan weer allerlei workshops gepland voor de komende maanden. Er komt weer een gemberworkshop, je kunt je weer opgeven voor meditatielessen en er staat nog een lezing over de 5 elementen gepland. Over de lezing volgt later meer. Het zal 21 november ‘s middags in Padma (Middelburg) plaatsvinden. Lees verder voor meer informatie.

Gemberworkshop

Heb jij het altijd koud of ben je snel verkouden? Heb je last van rug- of darmklachten? Heb je last van kramp of pijn voor of tijdens je menstruatie? Heb je chronische pijn? Het zijn slechts een paar voorbeelden waarbij het maken van kompressen met gember een gunstig effect kan hebben.
Wat zijn gemberkompressen?
Gemberkompressen zijn (hand)doeken die in heet gemberwater worden gedrenkt en daarna op het lichaam worden gelegd. De kompressen worden gebruikt omdat het verwarmend en ontspannend op het lichaam werkt. De intense warmte en ontgiftende werking van gember dringt diep door en helpt het lichaam om afvalstoffen af te voeren. In de workshop leer je hoe je de kompressen maakt dus nadien kun je het gemakkelijk thuis toepassen.

Hoe ziet de middag eruit?
Je werkt in tweetallen. Gedurende 20 minuten wordt een gemberkompres op je onderrug en daarna op je buik gelegd. De ander zorgt een paar keer voor het verwisselen van het kompres en leert eenvoudige massagetechnieken van voeten, benen en handen. Wanneer je van het kompres geniet, word je dus heerlijk gemasseerd. Daarna wordt er gewisseld. Na afloop ben je heerlijk ontspannen, opgewarmd en opgeladen.
Datum: 24 oktober 2015 van 10.00 – 12.30 uur
Opgeven: info@shiatsubalance.nl
Waar: ’s Gravenpolderseweg 124 in Goes
Prijs: 35 euro incl. BTW

Meditatiecursus

Deze cursus is bedoelt om kennis te maken met meditatie. Je leert verschillende technieken hoe je je gedachten en emoties kunt observeren. Meditatie kun je eigenlijk alleen leren wanneer je dit dagelijks doet. Doordat je dagelijks gaat oefenen zul je merken dat dit veel rust geeft en je je ook een stuk beter kunt concentreren. Het maakt je geest sterker en scherper. Wanneer je hoofd niet vol zit met een allerlei gedachten en zorgen, word je veel helderder en krijg je een betere focus. Ongeacht welke reden je hebt om te gaan mediteren, de resultaten zijn hetzelfde. Dit is namelijk de ervaring van rust en je zult je gelukkiger voelen.

Voor wie is het?
Je hoeft geen enkele ervaring te hebben met meditatie. Wanneer je gemediteerd hebt en het weer wilt oppakken is het ook geschikt. Wanneer de energie van de lever niet in balans is is meditatie zeer geschikt.
Cursus:
Bij meditatie is het belangrijk dat je je denkproces leert begrijpen. Op het moment dat je gaat inzien dit werkt snap je ook dat er oefening nodig is om je geest tot rust te laten komen. Hierdoor zal je niet teleurgesteld raken als dit de eerste keren nog niet lukt. Je krijgt verder praktische informatie over je houding. We doen meditatie oefeningen waarna we evalueren hoe de oefening is gegaan. De oefeningen zijn heel verschillend zodat je kunt kijken welke het beste bij jou past. Tussen de lessen door is het belangrijk dat je dagelijks gaat mediteren. Je krijgt hiervoor oefeningen om mee aan de slag te gaan.
Data: 11-05, 18-05, 1-6 en 8-6 van 19.30 – 20.30 uur
Opgeven: info@shiatsubalance.nl
Waar: ’s Gravenpolderseweg 124 in Goes
Prijs: 60 euro incl. BTW voor de gehele cursus

Individuele meditatielessen

Wanneer bovenstaande data voor jou niet mogelijk zijn of wanneer je liever geen les wilt in een groep, is het ook mogelijk om individuele lessen te krijgen op een dag en tijdstip wanneer het voor jou goed uitkomt.
Prijs: 150 euro incl. BTW voor 4 lessen (tijd en dag in overleg)


Praktijk

Uiteraard kun je verder in mijn praktijk terecht voor shiatsu-therapie, individueel voedingsadvies vanuit de 5 elementen en ontspanningsmassage. Op dit moment werk ik op maandag en woensdag in Goes en op dinsdag en donderdag in Vlissingen. Wanneer je wilt weten voor welke klachten je behandeld kunt worden met shiatsu, klik dan op onderstaande link.
https://shiatsubalance.nl/wanneer-shiatsu/shiatsu-massage/

Wist je dat ik ook kinderen behandel met shiatsu-therapie? Je kunt denken aan eczeem, astma, bedplassen en nog veel meer. Klik op onderstaande link voor meer informatie over shiatsu bij kinderen.
https://shiatsubalance.nl/wanneer-shiatsu/shiatsu-bij-kinderen/


Korting

Wanneer je een nieuwe klant in mijn praktijk aanmeld, ontvang je 25% korting op een voedingsadvies of een ontspanningsmassage. Voor vaste klanten die al een nieuwe klant hebben aangemeld geldt dat zij bovenstaande korting ontvangen bij het eerst volgende consult voor voedingsadvies of een ontspanningsmassage.
De korting geldt niet voor een consult voor shiatsu-therapie en is niet inwisselbaar in contanten.

Graag tot ziens in mijn praktijk!

Warme groet,

Lisette Maranus