Reinigingskuur

Mijn moeder doet het nog elk jaar. Het hele huis wordt gepoetst van boven naar beneden en hierbij worden geen hoeken en gaten overgeslagen. Toch doen we dit met ons lichaam vaak niet. Elk jaar een reiniging. Is het belangrijk? Waarom zou je? En waarom in het voorjaar?

Door de jaren heen krijgen we allerlei gifstoffen binnen in ons lichaam. Denk eens aan wat je binnen krijgt via je voeding. Tenzij je alles biologisch eet, krijg je een bepaalde hoeveelheid aan bestrijdingsmiddelen binnen. Wellicht ook nog wat toegevoegde stoffen die je lichaam maar moeilijk afbreekt en dan hebben we het nog niet gehad over wat we drinken. Denk hierbij niet alleen aan koffie en alcohol maar ook aan frisdranken. Wellicht zelfs in het drinkwater wat we gebruiken. Daarnaast krijg je via de ingeademde lucht ook diverse stoffen in je lichaam, afhankelijk van waar je woont, en natuurlijk is er dan ook nog het feit of je (mee)rookt.

Dan is er nog een andere vorm en die wordt geestelijke reiniging genoemd. Ben je gelukkig op dit moment? Welke emoties spelen er? Heb je veel last van stress? Kijk je veel (gewelddadige) films of series? Schermtijd wordt vaak bij kinderen toegepast maar hoeveel tijd breng jij achter een scherm door? Wat maakt jou gelukkig? Hoe kun je hier veranderingen in aanbrengen?

Reiniging

Duidelijk is dat een ophoping van gifstoffen in het lichaam de kans op klachten en ziekte vergroot, zowel op lichamelijk als op geestelijk vlak. Het voorjaar is bij uitstek een goeie tijd om te ontgiften. Dit komt omdat de energie van de natuur nu weer in een groeiend fase komt. Ons lichaam heeft dan ook de neiging om weer plannen te gaan maken en de energie leent zich echt om je te ontdoen van wat niet meer nodig is.

Reinigen kun je dagelijks in diverse vormen doen. Je kunt kijken naar wat je in je dagelijks leven “tot je neemt” in allerlei vormen. Kijk dan naar of dit jou ook dient of dat dit eigenlijk helemaal niet zo gezond is.

Reinigingskuur

Een reinigingskuur kun je uiteraard op allerlei manieren doen. Dit is ook heel erg afhankelijk van hoeveel energie je hebt en wat jou lichaam nodig heeft. In het reinigingsplan geef ik:

  • Een individueel voedingsadvies waarbij ik kijk naar wat jou lichaam aan kan. Inclusief allerlei tips om je op een simpele manier te ontgiften in het dagelijks leven.
  • Je krijgt kruiden of kruidenthee mee die het ontgiftingsproces ondersteunen.
  • Je krijgt een behandeling die de ontgifting van het lichaam flink in gang zet. Dit zal onder andere Chi Nei Tsang (orgaanmassage) zijn.
  • Je gaat zelf aan de slag thuis met bovenstaande vragen en kijkt wat je in je dagelijks leven op langere termijn kunt veranderen om minder gifstoffen binnen te krijgen.

Praktisch

We plannen 2 afspraken in. Hierbij is één afspraak bedoelt voor het voedingsadvies en de andere voor de behandeling. Eventueel kun je nog een 3e afspraak plannen om te evalueren hoe het is gegaan. De facturen kun je meestal declareren via je zorgverzekering zoals je dit normaal gewend bent bij mijn behandelingen.

Woon je niet in de buurt?

Wil je een advies voor een reinigingskuur maar woon je niet in de buurt? We kunnen via Skype of telefonisch ook jou voeding bespreken. Dit is iets minder specifiek omdat ik geen diagnostiek op je lichaam kan doen, welke ik in mijn praktijk wel doe. Wanneer je hier behoefte aan hebt kan ik ook kruiden toesturen die bij jou reinigingsplan passen.

Let op!

Houdt er rekening mee dat er gifstoffen vrijkomen. Dit betekent dat je klachten eerst kunnen verergeren. Je geeft je lichaam namelijk de kans om zich te ontdoen van stoffen die onnodig of schadelijk zijn. Dit kan eruit komen als een verkoudheid maar als je bepaalde klachten hebt dan kan het zijn dat deze erger worden. Kijk dus goed of dit het juiste moment is voor jou om een reiniging te doen.

Leave a Comment