Detoxen?

Back to work
Het is weer bijna zover. Volgende week begin ik weer in de praktijk. Afgelopen week heb ik al “proef gedraaid”. Donderdag heb ik de jaargroep “van OVERgewicht naar EVENwicht” afgesloten. Het was natuurlijk weer even wennen voor mij om na 3,5 maand verlof weer te gaan werken maar ik vond het heerlijk om weer in de praktijk te werken. Ik heb dan ook weer zin om volgende week te beginnen met behandelingen!


Detox
Van oudsher wordt er in het voorjaar grote schoonmaak gehouden. Dit kun je ook heel goed met je eigen lichaam doen in het voorjaar. Vroeger raakte de wintervoorraad op aan het begin van het voorjaar en dit betekende dan soms een periode van 1 tot 2 weken vasten of heel minimaal eten. Vaak denken mensen bij detox aan niets meer eten en alleen maar sap en water drinken. Deze vorm koelt het lichaam erg af en is daarom niet voor iedereen geschikt. Dit is dan ook niet de enige manier van detoxen.
Ik bied nu detox behandelingen aan. Het hangt dus heel erg van je lichaam af welke manier van detox voor jou lichaam geschikt is. In principe kan iedereen in een bepaalde vorm detoxen. Door vooraf een goede diagnose te stellen volgens de Chinese geneeskunde kijk ik naar wat voor jou lichaam geschikt is en krijg je een advies op maat.

Waarom detoxen?
Detox betekent letterlijk ontgiften. Ontgiften kun je van veel verschillende dingen. Daarnaast kun je de detox zien als het begin van kwijtraken van overgewicht. Je krijgt namelijk een voedingsadvies op maat waarmee je direct aan de slag kunt. Mensen voelen zich na en soms zelfs al tijdens een detox veel fitter en gezonder.

Onderstaande punten belasten het lichaam in meer of mindere mate. Ze geven een voorbeeld van wanneer je voor detox behandelingen zou kunnen kiezen.
– Teveel koolhydraat- en vetrijke voeding in combinatie met minder beweging.
– Roken
– Alcohol
– Suikerrijke voeding
– Vitaminepreparaten op niet natuurlijke basis
– Medicatie
– Lange periode van stress
– Negatieve gedachten
– Slecht dag-nachtritme (denk ook aan ploegendiensten)
– Niet natuurlijke huidverzorging of cosmetica

Behandelingen
De detox bestaat uit een serie van 4 behandelingen binnen 5 weken. Tussen de eerste 3 behandelingen zit een week. Tussen de 3e en 4e behandeling zit 2 weken tijd. Wat kun je verwachten?

  • De eerste behandeling bestaat uit een intake waarin een diagnose wordt gesteld volgens de Chinese geneeskunde. Aan de hand hiervan wordt een individueel voedingsplan opgesteld waarmee je de detox kunt starten. Het detox voedingsadvies duurt maximaal een week.
  • De tweede behandeling bestaat uit een behandeling met buikmassage. Hierin worden de buikorganen gemasseerd. Dit heeft ook een sterk ontgiftende functie.
  • De derde behandeling bestaat uit een voedingsadvies wat gericht is op de lange termijn. We nemen eerst je gehele voedingspatroon door zoals je het nu gewend bent. Daarna geef ik een op jou lichaam gericht voedingsadvies.
  • Tijdens de vierde afspraak kijken we hoe het gaat met het voedingsadvies en krijg je opnieuw een behandeling met buikmassage.

Wijziging behandeltijd en tarief
Dit jaar stelt de overheid het verplicht aan alle therapeuten om je te registreren bij diverse organisaties zoals een geschillencommissie en belangenorganisaties. Helaas zitten hier weer kosten aan. Daarnaast zal het jullie misschien zijn opgevallen dat mijn behandelingen regelmatig niet binnen een uur blijven. Ik heb dan ook besloten om mijn behandelingen iets anders in te gaan richten. Vanaf 1 mei duurt een consult 60 – 75 minuten. Het tarief zal dan 70 euro per consult worden.


Afspraak maken
Vanaf 10 april zal ik mijn werkzaamheden weer oppakken. Je kunt dus weer afspraken maken per telefoon of mail. Een kleine wijziging in mijn werkdagen. Ik zal op dinsdag in plaats van woensdag gaan werken. Mijn werkdagen worden maandagmiddag, dinsdag de hele dag en vrijdagmiddag.

Hieronder mijn contactgegevens:
Telefoon: 06 48 35 62 49
Mail: info@shiatsubalance.nl
Website: www.shiatsubalance.nl/contact


Warme groet,

Lisette Langford