Waar krijg jij energie van?

Nieuwe look
Voorjaar betekent tijd voor verandering. Mijn website was toe aan vernieuwing en heeft een nieuw uiterlijk gekregen. Je kunt nu ook alle nieuwsbrieven terugvinden en ik schrijf regelmatig een nieuwe blog over voeding of shiatsu. Neem je een kijkje en laat je weten wat je ervan vind?
http://www.shiatsubalance.nl


Ik word er (niet) warm of koud van!
Herinner je je nog een keer dat je een heel pittig gerecht at en het zweet je uitbrak? Misschien heb je zelfs wel eens opgelet dat, wanneer je ’s morgens yoghurt als ontbijt at, je kippenvel kreeg? Dit geeft nou precies de thermische waarde aan van voeding. 

In mijn praktijk geef ik als diëtist, voedingsadvies volgens 5 elementen voeding. Wat houdt dit nou precies in? Het belangrijkste verschil met de westerse diëtetiek is dat er bij 5 elementen voeding wordt gekeken naar de thermische waarde van voeding en drinken. Een voedingsmiddel heeft van zichzelf namelijk een verwarmend of een verkoelend effect in het lichaam. Hierover heb ik een artikel geschreven. Klik op de link voor het artikel.
http:// https://shiatsubalance.nl/word-er-warm-koud/


Waar krijg jij energie van?
Misschien van de zon, een lekkere wandeling, een powernap of een avondje met een vriend(in)? Of krijg jij ook energie van je voeding?
Tijdens mijn intake vraag ik altijd na hoeveel energie mensen hebben. Dit mag worden aangeven in een cijfer van 0 tot 100%. In de 6 jaar dat ik dit navraag heeft nog nooit iemand met 100% geantwoord. Wanneer ik specifieker navraag naar welk tijdstip op de dag, zijn er veel mensen die zich juist na een maaltijd moe voelen. Dit is echt niet de bedoeling. Er is namelijk ook voeding die je energie geeft. Na het aanpassen van het ontbijt zie ik meestal al een grote verandering bij mensen. Ze voelen zich veel fitter en energieker door de dag heen.

Wil jij meer energie? Lees dan eens verder op onderstaande link hoe een voedingsadvies je daarbij zou kunnen helpen.
https://shiatsubalance.nl/wanneer-shiatsu/voedingsadvies/


Detox
Van oudsher wordt er in het voorjaar grote schoonmaak gehouden. Dit kun je ook heel goed met je eigen lichaam doen in het voorjaar. Vroeger raakte de wintervoorraad op aan het begin van het voorjaar en dit betekende dan soms een periode van 1 tot 2 weken vasten of heel minimaal eten. Vaak denken mensen bij detox aan niets meer eten en alleen maar sap en water drinken. Deze vorm koelt het lichaam erg af en is daarom niet voor iedereen geschikt. Dit is dan ook niet de enige manier van detoxen.
Ik bied nu detox behandelingen aan. Het hangt dus heel erg van je lichaam af welke manier van detox voor jou lichaam geschikt is. In principe kan iedereen in een bepaalde vorm detoxen. Door vooraf een goede diagnose te stellen volgens de Chinese geneeskunde kijk ik naar wat voor jou lichaam geschikt is en krijg je een advies op maat.

Waarom detoxen?
Detox betekent letterlijk ontgiften. Ontgiften kun je van veel verschillende dingen. Daarnaast kun je de detox zien als het begin van kwijtraken van overgewicht. Onderstaande punten belasten het lichaam in meer of mindere mate. Ze geven een voorbeeld van wanneer je voor detox behandelingen zou kunnen kiezen.

– Teveel koolhydraat- en vetrijke voeding in combinatie met minder beweging.
– Roken
– Alcohol
– Suikerrijke voeding
– Vitaminepreparaten op niet natuurlijke basis
– Medicatie
– Lange periode van stress
– Negatieve gedachten
– Slecht dag-nachtritme (denk ook aan ploegendiensten)
– Niet natuurlijke huidverzorging of cosmetica

Behandelingen
De detox bestaat uit een serie van 4 behandelingen binnen 5 weken. De eerste 3 behandelingen worden gepland elk na een week. Tussen de 3e en 4e behandeling zit 2 weken tijd. Wat kun je verwachten?

  • De eerste behandeling bestaat uit een intake waarin een diagnose wordt gesteld volgens de Chinese geneeskunde. Aan de hand hiervan wordt een individueel voedingsplan opgesteld waarmee je de detox kunt starten. Het detox voedingsadvies duurt maximaal een week.
  • De tweede behandeling bestaat uit een behandeling met buikmassage. Hierin worden de buikorganen gemasseerd. Dit heeft ook een sterk ontgiftende functie.
  • De derde behandeling bestaat uit een voedingsadvies wat gericht is op de lange termijn. We nemen eerst je gehele voedingspatroon door zoals je het nu gewend bent. Daarna geef ik een op jou lichaam gericht voedingsadvies.
  • Tijdens de vierde afspraak kijken we hoe het gaat met het voedingsadvies en krijg je opnieuw een behandeling met buikmassage.

Afspraak maken
Wil je een afspraak voor shiatsu-therapie, buikmassage of voedingsadvies? Mijn werkdagen zijn maandagmiddag en dinsdag en vrijdag de hele dag.

Hieronder mijn contactgegevens:
Telefoon: 06 48 35 62 49
Mail: info@shiatsubalance.nl
Website: www.shiatsubalance.nl/contact


Warme groet,

Lisette Langford