Gewicht verliezen? NU is het moment!

Maart, 2015

Gewicht verliezen? NU is het moment!

Had je goede voornemens om gewicht te verliezen en ben je inmiddels weer in je oude patroon vervallen? NU is het moment om hier verandering in aan te brengen! Elke maand is geschikt om met een gezonde leefstijl te beginnen maar het voorjaar vooral. Het wordt warmer weer dus dit is niet langer een excuus om niet naar buiten te gaan om te bewegen. Zoek jij een voeding die past bij jou en die je goed kunt volhouden?

Lezing 5-elementen voeding

Eet jij sinaasappels en kiwi’s als je verkouden bent? Eet jij rauwkost omdat je wilt afvallen? Eet jij ’s morgens yoghurt met fruit? Misschien is dit niet de juiste keuze voor jou lichaam.

De 5 elementen voedingsleer is afkomstig uit de Traditionele Chinese geneeskunde (TCG). De TCG kijkt naar welke invloed voeding heeft op een individu. Hoe voel je jezelf na een maaltijd? Heb je regelmatig last van een opgeblazen gevoel? Heb je het snel koud? Heb je overgewicht? Deze voedingsleer gaat uit van het thermische effect van eten en drinken. Hiermee wordt bedoeld dat voeding een verwarmend of afkoelend effect kan hebben. Los van het feit of voeding verhit wordt, heeft voeding op zichzelf namelijk een thermische werking. Het verschilt per persoon welke voeding het meest geschikt is. Dit is afhankelijk van welk element minder in balans is. Ook is de keuze van voeding afhankelijk van het seizoen.

In de lezing zullen de elementen vuur, aarde, metaal, water en hout worden besproken. Wanneer een element verzwakt is, kunnen bepaalde klachten ontstaan. Je krijgt tips hoe je met voeding een element kan versterken. Hierdoor komt je lichaam weer in balans.
Waar: ’t Westlicht in Goes
Wanneer: 11 april 2015
Tijd: 10.30 uur
Kosten: 15 euro
Opgeven: info@shiatsubalance.nl of www.shiatsubalance.nl

Meditatielessen
In mijn praktijk kom ik regelmatig mensen tegen die een behandeling willen ter vermindering van stress-gerelateerde klachten of vermoeidheid. Vaak is hierbij de energie van de lever niet in balans. De lever is namelijk erg onderhevig aan stress. Mijn advies is om ook zelf aan de slag te gaan met vermindering van stress. Dit is uiteraard niet altijd even eenvoudig. Meditatie is een manier om stress aan te pakken.

Meditatie is een manier om naar je gedachten te kijken en ze te observeren. Wanneer je dit vaker doet zul je merken dat je er rustiger van wordt. Wanneer je op langere termijn mediteert zul je merken dat je de rust ook gedurende de dag kunt vasthouden.
Omdat veel mensen het prettig vinden om meditatie eerst aan te leren start ik een introductiecursus. Hierin maak je kennis met meditatie. Je leert verschillende vormen van meditatie. Je leert welke houding geschikt is. Je leert je ademhaling te observeren en hiermee te werken en je leert hoe je je aandacht kunt focussen en vasthouden.
4 lessen van een uur op een maandag- of donderdagavond (tijd en data volgen)
Prijs: 60 euro in groepsverband voor de gehele cursus
Individuele cursus op een dag en tijdstip in overleg: 150 euro voor 4 lessen

Ik wens je een fijne lente toe en wellicht tot ziens in mijn praktijk.

Warme groet,

Lisette Maranus