Koutje gevat?

Wat lees je in deze nieuwsbrief
Een artikel over verkoudheid. Wat kun je er zelf aan doen om het te voorkomen en om er zo snel mogelijk weer vanaf te zijn. Verder nog een lekker ontbijtrecept voor pompoenkoekjes.

In de volgende nieuwsbrief lees je meer over het Water-type. Het Water-type wordt omschreven als openhartig, bescheiden, objectief, nieuwsgierig en voorzichtig. Ze hebben een wat stevige, compacte bouw met smalle schouders en bredere heupen. Uit balans hebben ze de neiging om bot te reageren, gesloten te zijn, wat afstandelijk, keurend en iets wantrouwend te worden. Herken je jezelf hierin of ken je een Water-type? Houdt dan de volgende nieuwsbrief in de gaten!


Koutje gevat?
Het is er weer het weer voor. Koud, wind en misschien nog niet je winterjas aangetrokken. En ja hoor, je zit ’s avonds op de bank en trekt een dekentje over je heen omdat je het koud hebt. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om een verkoudheid te voorkomen.
Lees het artikel door op de volgende link te klikken: https://shiatsubalance.nl/kou-gevat/


Recept voor pompoenkoekjes
Pompoenkoekjes? Ja, dat is een keer iets anders dan pompoensoep. Deze “koekjes” eet je niet  tussendoor maar kun je als ontbijt eten. Je kunt ze bijvoorbeeld in het weekend maken en op maandagochtend opwarmen. 

Ingrediënten voor 8 koekjes:
200 gram speltmeel
1/2 pompoen (Hokaido)
1 ei
scheutje azijn
1/4 el geraspte sinaasappelschil
2 el kuzu (of maizena)
3 el rijststroop (of honing)
snufje anijs
1/4 tl vanille
mespunt kardemompoeder
1 cm verse gember
kokosolie
snufje zout

Bereiding:
Snij de pompoen door midden en schep de pitjes eruit. Je hoeft de pompoen niet te schillen. Snij de pompoen in stukken en kook de pompoen in wat water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet de pompoen af maar gooi het kookvocht niet weg.
Maal de pompoen in de blender fijn en laat het afkoelen.
Meng het meel, kuzu, ei, vanille, anijs, kardemom, sinaasappelschil en zout in een kom. Schil en rasp de gember. Voeg deze toe aan het meelmengsel samen met de pompoen, azijn en de rijststroop en blijf roeren totdat je een lobbig beslag hebt. Laat het beslag een half uur rusten.
Kijk dan hoe je beslag eruit ziet. Je kunt wat kookvocht toevoegen als het te dik is of wat meel toevoegen als het te dun is. Zorg in elk geval dat het niet te dun is.
Verhit de kokosolie. Doe per koekje 2 eetlepels beslag in de pan. Ze kunnen ongeveer 1 cm hoog blijven. Bak te bruin aan beide kanten.
De koekjes zijn lekker met jam zonder suiker, vers seizoensfruit of zelfgemaakte appelmoes.

Bron: Ontbijt je fit van Jutta Koehler


Afspraak maken
Wil je een afspraak voor shiatsu-therapie, buikmassage of voedingsadvies? Mijn werkdagen zijn maandagmiddag en dinsdag en vrijdag de hele dag.

Hieronder mijn contactgegevens:
Telefoon: 06 48 35 62 49
Mail: info@shiatsubalance.nl
Website: www.shiatsubalance.nl/contact


Warme groet,

Lisette Langford