Het Watertype

Wat lees je in deze nieuwsbrief
Wanneer jij in het nieuwe jaar aan de slag wilt met meer balans in je leven en misschien wat wilt afvallen, lees dan zeker verder voor de vernieuwde cursus “van OVERgewicht naar EVENwicht” en de speciale actie. Ook kun je dit keer meer lezen over het watertype. Verder een winters en dus verwarmend recept voor een linzenschotel.


Ben jij een watertype?
Het archetype voor Water is de filosoof. Dit type kan dingen tot in detail onderzoeken. Ze zijn altijd op zoek naar de waarheid. Ze zijn heel ijverig en blijven objectief. Ze kunnen in een onderwerp duiken en zich hierin vastbijten om de waarheid boven tafel te krijgen. Hierin werken ze heel nauwkeurig. Als ze niet rechtsom kunnen dan is er altijd nog een weg linksom, er overheen of er onderdoor. Ze zijn heel vindingrijk en vinden altijd wel een mogelijkheid.
Voor het hele artikel: https://shiatsubalance.nl/het-watertype/


van OVERgewicht naar EVENwicht
Vorig jaar heb ik een jaarcursus gegeven waarin voeding, beweging en bewustzijn het middelpunt waren. Gewichtsverlies was hierbij een fijne bijkomstigheid. Volgend jaar bied ik deze cursus aan in een nieuw jasje.

Wat is er nieuw?
De vorige keer heb ik deze cursus aan een groep gegeven en dit keer geef ik de cursus individueel. Deze keer maak ik een voedingsadvies op maat en krijg je hierover uitgebreide uitleg. Verder gaan we op zoek naar mogelijkheden in jou leven om beter in balans te komen. Niet alleen op het gebied van voeding maar ook in beweging. Dit doe je doordat je je bewustzijn gaat vergroten en hierdoor betere keuzes kunt maken. Tijdens de consulten doen we oefeningen en je krijgt kleine opdrachten mee, waarmee je thuis kunt gaan oefenen.

Hoe ziet de cursus eruit?
Je krijgt 4 consulten van 60 – 75 minuten. We beginnen met het voedingsadvies zodat je hier meteen mee aan de slag kunt. Daarna bespreken we elke keer een ander thema. Na het laatste consult ben je er klaar voor om verder aan de slag te gaan om in balans te blijven.

Bijdrage
Voor de consulten geldt mijn normale consultprijs van 70 euro. Wanneer je aanvullend verzekerd bent krijg je hier een gedeelte van vergoed.
Het is ook mogelijk om deze cursus via Skype te volgen. We plannen de consulten dan in en bellen elkaar via Skype. Hiervoor geldt een lager tarief namelijk 60 euro per consult.

Actie
Wanneer je voor 1 januari je afspraken voor deze cursus inplant krijg je eenmalig de  multivitamine “Elke dag” van Vitals (30 tabletten), ter waarde van 19,95 euro gratis. Dit geldt niet voor de cursus via Skype.

Afspraak maken
Wanneer je wilt overleggen of deze cursus iets voor jou is of voor het inplannen van deze cursus kun je contact met mij opnemen.
Hieronder mijn contactgegevens:
Telefoon: 06 48 35 62 49
Mail: info@shiatsubalance.nl
Website: www.shiatsubalance.nl/contact


Recept voor linzenschotel
Deze schotel werkt verwarmend en versterkt de energie van de nieren en milt. Het verdrijft koude. Het is dus aanbevolen bij een gebrek aan energie en bij inwendige koude.

Ingrediënten:
150 gram rode linzen
250 g savooiekool
200 g bruine (zilvervlies)rijst
2 rijpe tomaten
1 ui
1 teen knoflook
1 cm verse gember
1 tl komijnpoeder
1 el tijm
1 tl kurkuma
1 tl rietsuiker
chilipeper of tabasco
zout
balsamicoazijn
citroensap
sesamolie

Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd de ui fijn. Snijd de tomaten in stukjes en de savooiekool in reepjes.
Fruit de ui in de sesamolie. Knijp de knoflook en gember door de knoflookpers en warm deze mee.
Roerbak de savooiekool voor een paar minuten mee.
Spoel de linzen goed met water totdat er geen belletjes meer vanaf komen.
Voeg dan de komijnpoeder, tijm, kurkuma, tomaten  en linzen toe. Roer het geheel goed door.
Voeg kokend water toe zodat de linzen onder staan en laat het geheel ongeveer 30 minuten op laag vuur stoven.
Breng het geheel op smaak met zout, peper of tabasco, azijn en citroensap.
Serveer de linzenschotel met de rijst.

Je kunt de savooiekool ook apart roerbakken in een wok zodat deze wat meer bite houdt.
Dit is een vegetarisch en veganistisch recept. Wanneer je vlees wilt toevoegen dan kan dit natuurlijk. (Biologische) kip zou hier prima mee combineren.


Nieuwjaarsactie
Dan wil ik iedereen nog hele fijne kerstdagen wensen en ik wens je alle goeds voor het nieuwe jaar. Dat vraagt natuurlijk om een kerstcadeau. Als je iemand nieuw aanmeld in de praktijk dan krijgen jullie beide eenmalig 10 euro korting op een consult in januari.
Hoe werkt het? Laat degene die nieuw in de praktijk komt jou naam noemen en dan verreken ik het op jullie facturen. Let op: deze actie geldt tot 15 januari 2018.


Afspraak maken
Wil je een afspraak voor shiatsu-therapie, buikmassage of voedingsadvies? Mijn werkdagen zijn maandagmiddag en dinsdag en vrijdag de hele dag.

Hieronder mijn contactgegevens:
Telefoon: 06 48 35 62 49
Mail: info@shiatsubalance.nl
Website: www.shiatsubalance.nl/contact


Warme groet,

Lisette Langford