Het Metaalelement

Het Metaalelement

De kwaliteit van een element komt ook terug in ons karakter en uiterlijk. Iedereen heeft kenmerken van elk element in zich maar vaak zie je dat iemand meer naar een specifiek element trekt. Wil jij weten of jij een Metaaltype bent? Een paar kenmerken van het Metaaltype zijn: goed verzorgd, veel doorzettingsvermogen en (best) perfectionistisch. Lees het hele artikel via de volgende link: https://shiatsubalance.nl/het-metaal-type/

Gemberworkshop
Er staat weer een workshop gepland met gemberkompressen. Nee, je hoeft het niet op te eten. Het zijn heerlijk warme kompressen op je lichaam terwijl je gemasseerd wordt. Klinkt goed toch?

Is een gemberworkshop iets voor jou?
Heb je zin om lekker te ontspannen en wil je een gemakkelijke massage leren? Heb jij het snel koud of ben je snel verkouden? Heb je last van rug- of darmklachten? Heb je last van kramp of pijn voor of tijdens je menstruatie? Heb je chronische pijn? Het zijn slechts een paar voorbeelden waarbij gemberkompressen een gunstig effect kan hebben.

Wat zijn gemberkompressen?
Gemberkompressen zijn (hand)doeken die in heet gemberwater worden gedrenkt en daarna op het lichaam worden gelegd. De kompressen worden gebruikt omdat het verwarmend en ontspannend op het lichaam werkt. De intense warmte en ontgiftende werking van gember dringt diep door en helpt het lichaam om afvalstoffen af te voeren. In de workshop leer je hoe je de kompressen maakt dus nadien kun je er thuis van genieten.

Hoe ziet de ochtend eruit?
Je werkt in tweetallen. Gedurende 20 minuten wordt een gemberkompres op je onderrug en daarna op je buik gelegd. De ander zorgt een paar keer voor het verwisselen van het kompres en leert eenvoudige massagetechnieken van voeten, benen, armen en handen. Wanneer je van het kompres geniet, word je dus heerlijk gemasseerd. Daarna wordt er gewisseld. Na afloop ben je heerlijk ontspannen en opgeladen.

Het is leuk om met je partner te doen, een vriend(in) of met je moeder. Als je het niet erg vind om met iemand te werken die je nog niet kent ben je natuurlijk ook van harte welkom om je alleen op te geven.

Datum: 4 november 2017 van 10.00 – 12.30 uur
Opgeven info@shiatsubalance.nl / 06 48 35 62 49
Waar: ’s Gravenpolderseweg 124 in Goes
Prijs: 35 euro per persoon inclusief BTW en thee, water en iets lekkers

Maximaal 6 personen dus VOL=VOL.


Recept voor knolselderij-venkel soep
Deze soep kun je als ontbijt eten maar natuurlijk ook als lunch. Het versterkt en verwarmd de maag, milt en nieren. Het helpt bij overmatig veel trek in zoet. Het ontgift en reinigt en het geeft rust aan het hoofd.

Ingrediënten:
2 venkelknollen
1/2 knolselderij
2 aardappelen
1 el vers geperst citroensap
1/2 tl geraspte citroenschil
2 el sesamolie
1 gistvrij bouillonblokje / 1 el poeder
1/2 tl gemalen komijnzaad
2 laurierblaadjes
1/2 tl korianderzaad
1 liter water
zout en peper naar smaak

Bereiding:
Schil de aardappelen en knolselderij en snijd ze in blokjes. Snijd de venkelknol door midden en haal het harde midden (zoals bij witlof) eruit. Snijd de venkel in reepjes. Verhit de olie in een pan en rooster het komijn- en korianderzaad tot het lekker begint te geuren. Voeg de groenten, laurierblaadjes, zout, citroenschil en citroensap toe. Voeg vervolgens het water en de bouillon toe. Wanneer de groenten zacht gekookt zijn, haal je de laurierblaadjes eruit. Dan pureer je de soep. Mocht je de soep te dik vinden dan kun je wat water toevoegen. Breng met wat peper op smaak.

Voor een echte maaltijdsoep kun je er ook nog wat granen, peulvruchten of omelet aan toevoegen.


Afspraak maken
Wil je een afspraak voor shiatsu-therapie, buikmassage of voedingsadvies? Mijn werkdagen zijn maandagmiddag en dinsdag en vrijdag de hele dag.

Hieronder mijn contactgegevens:
Telefoon: 06 48 35 62 49
Mail: info@shiatsubalance.nl
Website: www.shiatsubalance.nl/contact
Warme groet,

Lisette Langford