Gewoon moe of een burn-out?

Gewoon moe of burn-out?
In mijn vorige nieuwsbrief las je al dat ik een artikel zou schrijven over burn-out. In dit artikel lees je de westerse en oosterse kijk hierop en hoe shiatsu-therapie werkt bij burn-out. Hier de link naar het artikel: https://shiatsubalance.nl/gewoon-heel-moe-burn-out/

Heb je niet het gevoel dat je overspannen bent maar ben je wel heel moe of heb je veel stress momenteel? Ben je benieuwd wat shiatsu-therapie voor je kan doen? Je kunt altijd telefonisch overleggen over de mogelijkheden.


Gemberworkshop
De gemberworkshop is weer terug van weggeweest. Op veler verzoek heb ik deze weer ingepland in november. Nee, je hoeft het niet op te eten. Het zijn heerlijk warme kompressen op je lichaam terwijl je gemasseerd wordt. Klinkt goed toch?

Is een gemberworkshop iets voor jou?
Heb je zin om lekker te ontspannen en wil je een gemakkelijke massage leren? Heb jij het snel koud of ben je snel verkouden? Heb je last van rug- of darmklachten? Heb je last van kramp of pijn voor of tijdens je menstruatie? Heb je chronische pijn? Het zijn slechts een paar voorbeelden waarbij gemberkompressen een gunstig effect kan hebben.

Wat zijn gemberkompressen?
Gemberkompressen zijn (hand)doeken die in heet gemberwater worden gedrenkt en daarna op het lichaam worden gelegd. De kompressen worden gebruikt omdat het verwarmend en ontspannend op het lichaam werkt. De intense warmte en ontgiftende werking van gember dringt diep door en helpt het lichaam om afvalstoffen af te voeren. In de workshop leer je hoe je de kompressen maakt dus nadien kun je er thuis van genieten.

Hoe ziet de ochtend eruit?
Je werkt in tweetallen. Gedurende 20 minuten wordt een gemberkompres op je onderrug en daarna op je buik gelegd. De ander zorgt een paar keer voor het verwisselen van het kompres en leert eenvoudige massagetechnieken van voeten, benen, armen en handen. Wanneer je van het kompres geniet, word je dus heerlijk gemasseerd. Daarna wordt er gewisseld. Na afloop ben je heerlijk ontspannen en opgeladen.

Het is leuk om met je partner te doen, een vriend(in) of met je moeder. Als je het niet erg vind om met iemand te werken die je nog niet kent ben je natuurlijk ook van harte welkom om je alleen op te geven.

Datum: 4 november 2017 van 10.00 – 12.30 uur
Opgeven info@shi:atsubalance.nl / 06 48 35 62 49
Waar: ’s Gravenpolderseweg 124 in Goes
Prijs: 35 euro per persoon inclusief BTW en thee, water en iets lekkers

Maximaal 6 personen dus VOL=VOL.


Pittige pompoensoep
Het is er weer tijd voor. Pompoen. Wie al eens in mijn praktijk is geweest weet wel dat ik de pompoen altijd aanprijs. Waarom? Omdat het ontzettend gezond is, je er van alles mee kunt doen en omdat het zo goed is voor de milt-energie.

Werking:
Pompoen is verwarmend en helpt tegen damp. Het hoort bij het element Aarde en versterkt daarom de milt en de maag.

Ingrediënten (het wordt een flinke pan):
1 pompoen (zoals op het plaatje maar mag ook een andere zijn)
1,5 liter groentebouillon zonder gistextract
350 g winterwortel
2 uien
1 rode paprika (biologisch)
2 tenen knoflook
125 ml slagroom of sojaroom (of weglaten)
1 tl komijnzaad
1,5 tl korianderzaad
chilipoeder en/of peper naar smaak
sesamolie

Bereiding:
Maak de uien schoon en snijd ze in stukjes.
Zet een grote soeppan op het vuur en verwarm de sesamolie op half vuur. Voeg de uien toe en laat ze zachtjes fruiten.
Snijd de pompoen met schil doormidden. Lepel de pitten en het vruchtvlees waar de pitten in zitten eruit. Bewaar je pitten. Snijd de pompoen in stukken en voeg toe aan de uitjes.

Maak de wortels, paprika en knoflook schoon en snijd in stukjes en voeg deze toe aan het pompoenmengsel.
Voeg dan de kruiden toe en bak dit even mee.
Voeg dan de hete bouillon (waterkoker) toe en laat de soep aan de kook komen. Laat het ongeveer 20 minuten doorkoken tot de pompoen gaar is.
Mix de soep glad met de staafmixer of in de blender.
Voeg dan de room toe. Laat de soep niet meer koken want dan gaat het schiften.

Pompoenpitten
Deze zijn hartstikke lekker wanneer je ze even roostert in een droge koekenpan of in de oven.


Afspraak maken
Wil je een afspraak voor shiatsu-therapie, buikmassage of voedingsadvies? Mijn werkdagen zijn maandagmiddag en dinsdag en vrijdag de hele dag.

Hieronder mijn contactgegevens:
Telefoon: 06 48 35 62 49
Mail: info@shiatsubalance.nl
Website: www.shiatsubalance.nl/contact


Warme groet,

Lisette Langford