Regelmatig verkouden?

Wat lees je in deze nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief kun je mijn video en artikel zien en/of lezen over damp. Lees meer over hoe je recepten kunt bestellen en als laatste een zomers ontbijtrecept.


Heb jij last van damp?
Heb jij last van steeds terugkerende verkoudheden, regelmatig infecties of een opgeblazen gevoel? Heb je last van schimmelinfecties? Heb je overgewicht? Het zijn enkele voorbeelden van damp in het lichaam. Wil je meer weten? Kijk dan de video of lees het volledige artikel.

Misschien heb je de video al op Facebook voorbij zien komen. Anders kun je de video op YouTube bekijken. In de video vertel ik in het kort over dit artikel. Dit is de link naar de video: https://youtu.be/Xl07vLUtcr4

In mijn artikel kun je een uitgebreide uitleg lezen over wat je kunt doen tegen klachten die met damp te maken hebben. https://shiatsubalance.nl/last-damp-lichaam/


Recepten
Voor elk seizoen heb ik een weekmenu gemaakt. Hierbij maak ik gebruik van de producten uit het betreffende seizoen. Vanuit de 5-elementenleer worden namelijk hoofdzakelijk seizoensproducten gebruikt omdat dit je lichaam het beste ondersteunt tijdens het desbetreffende seizoen.

Wanneer je wilt starten met voeding volgens de 5 elementenleer kun je deze recepten als basis nemen. Tevens ontvang je een weekmenu met ontbijtrecepten. Het ontbijt is tenslotte je belangrijkste maaltijd van de dag! Met deze recepten kun je uitproberen waar jou lichaam het beste op reageert. De andere recepten kun je gebruiken als warme maaltijd. Ik adviseer altijd om meer te bereiden zodat je het “restje” kunt gebruiken tijdens de lunch. Vaak kun je dit namelijk ook prima koud opeten. En misschien heb je op je werk zelfs wel de mogelijkheid om iets op te warmen (zonder magnetron).

Wanneer je geïnteresseerd bent in de recepten dan kun je een mail sturen naar info@shiatsubalance.nl. Wanneer je nog niet bekend bent in mijn praktijk dan ontvang je een korte vragenlijst. Met deze vragenlijst kan ik rekening houden met hitte of koudekenmerken in je lichaam. Op deze manier krijg je een advies wat het meest bij jou lichaam aansluit. Wanneer ik de vragenlijst ingevuld heb ontvangen, krijg je de recepten per mail.
– Recepten voor 1 seizoen kosten 10 euro
– Recepten voor alle 4 seizoenen kosten 35 euro


Zomers ontbijt
Hier nog eens een lekker en zomers recept met gierst. Gierst is een nog bij veel mensen onbekend graan maar heeft enorm veel voordelen. Misschien kost het iets meer tijd dan je gewend bent. Maar je kunt het ook in een grote portie maken en dit de dag erna opwarmen. Dan is het juist een snel ontbijt. 😉

Werking:
Dit ontbijt bouwt yin en bloed op. Het is goed voor milt en maag. Het helpt tegen damp. Het ontspant de geest en kan helpen bij paniekaanvallen en slaapstoornissen.

Gierst met zelfgemaakte fruitcompote
Ingrediënten voor 4 – 6 porties:
150 gram gierst
1 blik kokosmelk
water

500 gram vers zomerfruit (framboos, bessen, aardbei)
Of kies andere soorten die je lekker vind.
1/2 tl citroenschil (biologisch!)
verse gember, stukje van 1/2 cm
eventueel rietsuiker of honing
water
2 el maizena

Bereiding:
Zet een pan op met de kokosmelk, aangelengd met water. Wanneer het kookt, voeg je de gierst toe. Kook dit in ongeveer 20 minuten gaar. Wanneer het tussentijds droog lijkt te koken dan voeg je water extra water toe.
Maak het zomerfruit schoon en was het. Zet een pan op met een klein beetje water en voeg het fruit toe. Breng het aan de kook en kook het op zacht vuur tot het zacht is. Voeg de geraspte gember en citroenschil toe.
Wanneer het te nat blijft kun je het dikker maken met maizena. Doe dan 1 a 2 eetlepels maizena in een schaaltje met wat koud water. Roer tot het een papje is en voeg dit, al roerende, aan het fruit toe. Breng dit opnieuw aan de kook zodat het mooi indikt tot een gelei. Afhankelijk van welk fruit je kiest kun je het nog zoeten met wat rietsuiker of honing.
Je kunt de fruitcompote toevoegen aan de gierst. Je kunt ook een gedeelte in een potje in de koelkast zetten.

P.S. Als je geen compote wilt maken kun je natuurlijk ook vers fruit gebruiken of een jam op basis van 100% fruit.


Afspraak maken
Wil je een afspraak voor shiatsu-therapie, buikmassage of voedingsadvies? Mijn werkdagen zijn maandagmiddag en dinsdag en vrijdag de hele dag.

Hieronder mijn contactgegevens:
Telefoon: 06 48 35 62 49
Mail: info@shiatsubalance.nl
Website: www.shiatsubalance.nl/contact


Warme groet,

Lisette Langford