Zwanger worden?

Wat lees je in deze nieuwsbrief
In deze nieuwsbrief kun je meer lezen over zwanger worden en zwangerschap en wat ik met shiatsu-therapie en voedingsadvies hieraan kan bijdragen. Je kunt lezen over vermoeidheid en burn-out. Verder nog een zomers recept met bietjes.


Zwangerschap

Voor en tijdens mijn zwangerschap ben ik zelf op zoek gegaan naar een zo optimaal mogelijke voeding om daardoor mijn energie zo goed mogelijk op te bouwen. Allereerst voor mijzelf en natuurlijk ook voor mijn kind. Omdat ik zowel vanuit de natuurgeneeskundige hoek als vanuit mijn werk als natuurdiëtist hiernaar heb gekeken, heb ik een brede kijk op zwanger worden en zwangerschap gevormd. Ik wil deze informatie dan ook graag delen.
Ik heb hierover een artikel op mijn website gezet die je kunt lezen door op de volgende link te klikken:  https://shiatsubalance.nl/wanneer-shiatsu/zwangerschap/

Heb jij vragen rondom zwanger worden, het optimaliseren van je zwangerschap of klachten tijdens je zwangerschap? Je kunt contact met mij opnemen via deze link.


Vermoeidheid en burn-out klachten

Wist je dat shiatsu-therapie heel geschikt is om klachten als vermoeidheid en burn-out of overspannenheid mee te behandelen? Je kunt met shiatsu de balans tussen lichaam en geest heel goed herstellen zodat je weer in balans komt. Bij dit soort klachten verwijs ik, naast mijn behandelingen, altijd naar een coach of psycholoog voor mentale ondersteuning. Je krijgt tenslotte niet voor niets een burn-out. Er is altijd een aanleiding zoals werk, thuissituatie, je relatie of een andere oorzaak die deze disbalans veroorzaakt. Het is dan ook belangrijk om, naast mijn behandelingen, naar de patronen te kijken die ervoor zorgen dat je opgebrand bent.
Binnenkort volgt er een artikel over overspannenheid en burn-out en wat je eraan kunt doen.

Quote van een cliënt met een burn-out na de eerste 3 behandelingen:
Mijn energie is in een maand van 40% naar 70% gegaan. Ik kan weer een hele nacht slapen zonder steeds wakker te worden. Ik heb bijna geen hoofdpijn meer. Mentaal word ik ook steeds sterker.

Heb je niet het gevoel dat je overspannen bent maar ben je wel heel moe of heb je veel stress momenteel? Ben je benieuwd wat shiatsu-therapie voor je kan doen? Je kunt altijd telefonisch overleggen over de mogelijkheden.


Zomers recept met bietjes

Bietjes. Een hele Nederlandse groente maar dan net een beetje anders klaargemaakt. Wist je dat er naast rode bieten ook nog andere kleuren te krijgen zijn? Hartstikke leuk om door elkaar te gebruiken in een gerecht!

Werking:
Heb je een kort lontje? Bietjes zijn heel goed om je korte lontje te verhelpen. Het heft namelijk stagnatie in de lever op. Deze stagnatie van leverenergie veroorzaakt vaak dit korte lontje. Daarnaast bouwen bieten bloed op en voedt het yin in het lichaam. Het ontspant de lever en voert toxines af.

Ingrediënten (2 porties):
2 eieren
3 kleine (of 2 grotere) bietjes inclusief de bladeren
1 ui
1 teentje knoflook
150 gram broccoli
200 – 250 gram aardappelen
zonnebloemolie
balsamico azijn
peper en zout

Bereiding:
Schil de aardappels en kook ze in water gaar in ongeveer 20 minuten.
Maak in de tussentijd de ui en knoflook schoon en snijd ze fijn. Verwarm wat olie in een pan en bak hierin de ui glazig.
Schil de bietjes zoals je ook de aardappels hebt geschild. Snijdt ze in dunne reepjes. Gooi het blad niet weg. Dit kun je gewoon opeten. Snijd het blad in reepjes. Voeg dan de bietjes, het blad en de knoflook toe aan het uitje.
Snijdt de broccoli in roosjes en voeg ook deze toe aan het groentemengsel.
Breng dit op smaak met wat zout en peper en voeg naar smaak (1 a 2 eetlepels) azijn toe.
Dit gerecht is heel lekker met een gepocheerd ei maar wie dit lastig vind kan ook een eitje koken natuurlijk.

Pocheren doe je zo:
Breng water aan de kook in een pan maar zorg dat het net niet helemaal kookt. Voeg wat azijn toe aan het water. Roer dan in de pan tot er een soort kolk ontstaat. Breek je eitje en zorg dat het in dit kolkje valt. Laat het ei ongeveer 4 minuten in het water. Je hebt dan een zachte dooier. Dit is namelijk de bedoeling als je pocheert.

Eet smakelijk!

N.B. Ik koop mijn eieren altijd bij de praktijk dus geen last van gif. 🙂


Afspraak maken

Wil je een afspraak voor shiatsu-therapie, buikmassage of voedingsadvies? Mijn werkdagen zijn maandagmiddag en dinsdag en vrijdag de hele dag.

Hieronder mijn contactgegevens:
Telefoon: 06 48 35 62 49
Mail: info@shiatsubalance.nl
Website: www.shiatsubalance.nl/contact


Warme groet,

Lisette Langford