Uiterlijke en innerlijke verzorging

Laatste lezing van dit jaar

Over een paar weken staat er een lezing gepland over gezonde voeding en uiterlijke verzorging. Ik werk deze avond samen met Jozalinda de Schipper. Zij zal het stuk over uiterlijke verzorging op zich nemen. Wil je meer weten over hoe je jezelf op een natuurlijke manier van binnen en buiten kunt verzorgen? Lees dan verder.
Verder zijn de recepten voor het winterseizoen verkrijgbaar en natuurlijk alle informatie over mijn collega Marjolein Houben die mij gaat vervangen tijdens mijn zwangerschapsverlof.

Leef gezond

Lezing over gezonde voeding en plantaardige uiterlijke verzorging

Ben jij bezig met je gezondheid? Ben je op zoek naar een gezond voedingspatroon? Wil je weten welke voeding geschikt is voor jou persoonlijk? Ben je geïnteresseerd in voeding volgens de 5 elementen? Wil je meer weten over uiterlijke verzorging op natuurlijke, plantaardige basis? Zoek je persoonlijk advies voor je huid? Wil je advies voor eczeem of psoriasis?
De avond zal bestaan uit 2 gedeelten. Er zal een lezing worden gegeven over gezonde voeding volgens de 5 elementen voeding. Hierin ligt de nadruk op gezonde voeding in het algemeen maar er worden ook diverse klachten besproken zoals darm- en huidklachten. Daarnaast zal er een lezing worden gegeven over uiterlijke verzorging. Hierin zal meer worden vertelt over waarom je kunt kiezen voor natuurlijk, plantaardige producten. Er is dus aandacht voor voeding via de binnen- als buitenkant.

Wanneer:           Donderdag 24 november van 19.30 tot ongeveer 21 uur
Waar:                 ’ s Gravenpolderseweg 124 in Goes (Ruimte van Balans Healing)
Kosten:             10 euro inclusief thee of koffie (graag contant betalen na de lezing)
Door:                  Jozalinda en Lisette
Opgeven:           info@shiatsubalance.nl  (eventueel aangeven hoeveel personen er komen)
Deze lezing zal worden gegeven samen met Jozalinda de Schipper. Beiden geïnteresseerd in zowel innerlijke als uiterlijke verzorging. Daarom hebben zij hun krachten gebundeld in een inspirerende lezing over gezond leven van binnen naar buiten en van buiten naar binnen.
Jozalinda heeft een beautysalon waarin zij alleen gebruikmaakt van producten op natuurlijke, plantaardige basis in haar behandelingen. Ook zijn deze producten voor thuis verkrijgbaar.


Recepten winter

Elk seizoen maak ik een weekmenu. Hierbij maak ik gebruik van de producten uit het betreffende seizoen. Vanuit de 5-elementenleer worden namelijk hoofdzakelijk seizoensproducten gebruikt omdat dit je lichaam het beste ondersteunt tijdens het desbetreffende seizoen. 

Wanneer je wilt starten met voeding volgens de 5 elementenleer kun je deze recepten als basis nemen. Tevens ontvang je een weekmenu met ontbijtrecepten. Het ontbijt is tenslotte je belangrijkste maaltijd van de dag! Met deze recepten kun je uitproberen waar jou lichaam het beste op reageert. De andere recepten kun je gebruiken als warme maaltijd. Ik adviseer altijd om meer te bereiden zodat je het “restje” kunt gebruiken tijdens de lunch. Vaak kun je dit namelijk ook prima koud opeten.

Wanneer je geïnteresseerd bent in de recepten dan kun je een mail sturen naar info@shiatsubalance.nl. Wanneer je nog niet bekend bent in mijn praktijk dan ontvang je een korte vragenlijst. Met deze vragenlijst wordt duidelijk welk type voeding je nodig hebt. Wanneer ik de vragenlijst ingevuld heb ontvangen en het geld is overgemaakt ontvang je de recepten per mail.
– Recepten voor 1 seizoen kosten 10 euro
– Recepten voor alle 4 seizoenen kosten 35 euro


Zwangerschapsverlof

Vanaf 5 december zal Marjolein Houben mij vervangen tijdens mijn verlof. Je kunt bij haar terecht in de praktijk in Wolphaartsdijk. Marjolein werkt als shiatsu-therapeut. Daarnaast is zij opgeleid als natuurgeneeskundige, is zij reflexzone therapeut, geeft ze stoelmassage en qi-gong lessen. Zij is net zoals ik, aangesloten bij een beroepsvereniging. Hierdoor worden behandelingen bij haar ook (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekering.
Wanneer je je behandeling met shiatsu-therapie dus wilt voortzetten tijdens mijn verlof, is dit mogelijk op dezelfde plek.

Marjoleins verdere gegevens kun je vinden op:
http://www.vital-touch-massagetherapie.nl/index.html
Telefoonnummer: 0628625349
Mail: vital-touch@zeelandnet.nl


Tijd voor snert!

Als de temperatuur zakt dan krijg ik altijd zin in snert. Ik weet het, snert maken kost best even tijd maar echt, het is de moeite waard! Omdat rookworst, hamlappen en spekjes erg ongezond zijn, dit keer een vegetarische variant. Wanneer je het vlees mist kun je er eventueel vegetarische spekjes of vegetarische rookworst aan toevoegen. Ik maak altijd een grote pan en vries een portie in. Het is altijd handig om het een keer op te warmen wanneer je weinig tijd hebt om te koken.

Ingrediënten voor 4 porties:
250 gram spliterwten
1 prei in dunne ringen gesneden
1 ui in stukjes gesneden
1 wortel gehalveerd en in stukjes gesneden
½ knolselderij in blokjes gesneden
1 wortelpeterselie of pastinaak, gehalveerd en in stukjes gesneden
3 stengels bleekselderij in reepjes gesneden
½ bos bladselderij
3 laurierblaadjes
1 liter groentebouillon van 1 liter water en 2 blokjes bouillon (zonder gistextract)
roomboter
1 citroen

Bereiding:
Fruit de ui, wortel, prei, wortelpeterselie of pastinaak en de knolselderij aan in boter met een snufje zout. Als de uien een beetje glazig zijn, ze mogen niet bruin worden, giet je er een liter groentebouillon bij.
Voeg nu de gesneden aardappel, bleekselderij, spliterwten en laurierblaadjes toe. Breng aan de kook. Laat het ongeveer 20-30 minuten op zacht vuur koken. Roer regelmatig door! Voeg eventueel nog wat extra water toe als de soep te dik wordt.
Snijd de bladselderij fijn en roer door de soep. Breng op smaak met citroensap.


Warme groet,

Lisette Langford – Maranus